11. 02. 2013.

jutarnja banana dijeta


Jutarnja banana dijeta

Osmisljena  u Japanu od strane farmaceutkinje Sumiko i njenog supruga Hitosi Vatabe-a.
Treba napomenuti da Japan u svojoj brojnoj populaciji ima svega 5% gojaznih osoba te  spadaju u najvitkiju naciju na svetu.
kao primer cemo reci  da su na drugom mestu  francuzi sa 12% gojaznih osoba .
Citavih 7 % razlike !
Eto povoda da se pozabavimo malo i japanskom dijetom
Banana dijeta osnove:
jesti ujutru banane i piti mlaku vodu tokom celog dana.
Hitosi je na taj nacin smrsao 18 kg.
Privi rezultati dijete se vide vec nakon 2 nedelje
jutarnja banana dijeta
banana dijeta jelovnik:
Dorucak:
pojedite vise od jedne banane sa casom vode sobne temperature.Najbolje su sirove,nesmrznute banane i treba da ih dobro prozvacete...Hitosi bi u slucaju iznenadne pojave gladi nakon dorucka znao da pojede malo pirinca...
Banana dijeta rucak i vecera:
Ne postoje stroga pravila sem da izbegavate przenu hranu,kao i desert posle obroka.Nikako da ne vecerate posle 20h,najbolje bi bilo oko 18h.
U slucaju jake gladi nakon vecere pojedite neku vocku ,nikako posle 20h
Banana dijeta uzina:
dozvoljen je cak i slatkis (keks ,cokolada) najbolje posle 15 h,ali nikako krofne ili sladoled.Bilo bi najbolje da pojedete neku vocku..
Banana dijeta tecnost:
uz obroke piti iskljucivo vodu sobne temperature u manjim gutljajima.Povremeno mozete da pijete niskokaloricna pica (nezasladjeni caj ili kafu)..ono sto trebate izbegavati su mlecni proizvodi...
Jutarnja banana dijeta ima jos jedno pravilo a to je da bi trebali ici ranije na spavanje,najkasnije do ponoci.najbolje je 4h nakon vecere.Takodje vezbanje je pozeljno ali nije obavezno..
Kritike:
Banana dijeta je bila cesto izlozena krtikama,jer mnogi nuticionisti smatraju da je nemoguce jesti sve sto pozelite,ne vezbati a mrsaviti !
Jedino gde se svi slazu je mlaka voda koja je dobra za varenje hrane.Keri Glasman nuticionistkinja je rekla za banane da one nisu "carobna hrana" i pored toga sto sadrze kalijum,proeine i vlakna...
banana dijeta ima i razne varijacije,recimo neke od njih su da se banane jedu pre svakog obroka a ne samo dorucka to preporucuje dr Fudzimoto.
Takodje preporucuje supu za detoksikaciju.sastavljenu od kupusa,sargarepe,zelenih paprika,celera,belog luka,paradajza ona je niskokaloricna i idealna za zdravo mrsavljenje.

Jutarnja banana dijeta